Get widget

Sunday, February 27, 2011

Tuah Shila tidak bergolek


STATUS Shila Amzah sebagai anak selebriti ND Lala memberinya satu kelebihan namun pencapaiannya dalam bidang seni kini adalah atas usaha sendiri. Shila mewakili negara ke Konsert Asia Star Session pada Festival Voice of Astana sempena berlangsungnya temasya sukan musim dingin, di Kazakhstan pada bulan lalu.

Selama lapan hari dia turut bergandingan dengan Ning Baizura dan Jaclyn Victor untuk merakamkan 10 buah lagu dimuatkan dalam album 3 Suara.

"Awalnya perbincangan itu datang secara spontan sahaja, produser album berkenaan, Kevin Chin memang peminat Ning dan Jaclyn dan berhasrat mahu terbitkan sebuah album gandingan mereka berdua. Cuma dia merasakan ada sesuatu perlu dimasukkan untuk seimbangkan gandingan itu, daripada duo ia menjadi trio tiga generasi.

"Asalnya Kevin hanya lihat satu persembahan saya daripada laman YouTube seperti yang dicadangkan seorang. Dia terus bersetuju," jelas naib juara One In A Million (OAIM) itu ceria.

Sesuatu yang agak unik, kemunculan terbaru Nurshahila Amir Hamzah, 21, itu merupakan gandingan tiga lapangan nyanyian yang berbeza. Jaclyn merupakan ratu balada, Ning diva soul dan R&B manakala Shila puteri pop.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More