Get widget

Wednesday, May 30, 2012

Luahan hati Vanidah

SUDAH lama tidak mendengar khabar aktres cantik Vanidah Imran, 39, selepas dia tidak lagi terikat dengan program Nona. Wajah pelakon itu juga tidak banyak menghiasi drama mahupun filem. Jika adapun sekadar beberapa drama seperti drama 7 Gerhana arahan Hans Isaac dan juga filem Misteri Jalan Lama arahan Afdlin Shauki.
Bertemu dengan Pelakon Wanita Terbaik Festival Filem Malaysia Ke-21 (2008) itu pada majlis pelancaran projek Inspirasi Selebriti bersama Macy di Pusat Beli-Belah Citta, Kosmo! menemubual Vanida yang lebih mesra disapa Vee itu sekali gus mengetahui keluh resah pelakon itu terhadap dunia seni dan juga kegembiraannya menyambung kembali pelajarannya yang sekian lama tergendala.
Boleh kongsi apakah perkembangan Vanidah dalam dunia seni sekarang?
Saya baru sahaja habis penggambaran drama Tanah Kubur terbitan Astro Oasis. Saya menjayakan satu episod untuk drama itu iaitu Susuk. Selain drama, saya juga akan muncul untuk filem Untuk Tiga Hari arahan Afdlin Shauki pada September depan.
Sekali lagi anda berlakon di bawah arahan Afdlin. Kenapa Afdlin, tetapi tidak pengarah lain?
Saya selesa dengan arahan Afdlin begitu juga Hans Isaac. Bukan bermaksud saya tidak selesa dengan pengarah lain tetapi Afdlin dan Hans kerap menawarkan saya watak yang mencabar. Afdlin dan Hans bukan sahaja faham dari segi jadual saya tetapi mereka tidak pernah cakap saya sudah tua untuk membawa watak cinta. Filem Untuk Tiga Hari, saya akan berlakon di samping suami, Rashidi dan membawakan watak hero dan heroin yang bercinta.
Seperti kedengarannya anda kecewa dengan pengarah lain?
Pemikiran orang Asia tidak sama seperti di Hollywood yang mana mereka lagi menghargai pelakon yang lebih berumur. Sebagai contoh, Datuk Michelle Yeoh yang membawakan watak heroin dalam filem The Lady. Kenapa dia dipilih? Kerana pengalaman dan kehebatannya dalam lakonan. Kebanyakan pengarah kita pula lebih gemar mengambil muka-muka baharu untuk menjadi hero dan heroin. Tetapi saya kena faham penerbit buat filem untuk duit. Pasaran filem Malaysia juga kecil, tidak seperti di Indonesia.
Sudah berapa lama anda berlakon dan sampai bilakah anda rasa akan meneruskan bidang lakonan ini?
Kebelakangan ini, saya sudah tidak terlalu tumpu kepada bidang lakonan. Apa yang penting sekarang adalah keluarga dan pelajaran saya. Saya terpaksa mengehadkan aktiviti seni kerana ingin memberikan tumpuan lebih kepada pengajian saya di Universiti Terbuka Malaysia.
Kenapa anda mengambil keputusan untuk menyambung pelajaran?
Saya perlu meningkatkan potensi diri demi masa depan anak-anak. Masa muda dahulu, tidak mahu belajar sekarang baru terhegeh-hegeh hendak sambung belajar. Saya juga mahu anak-anak saya iaitu Mikail Aimran, 8, dan Mariyam Rashika, 7, yang sedang membesar mencontohi dan berbangga dengan pencapaian saya. Malah, suami saya Rashidi juga sudah memiliki segulung Ijazah Sarjana Muda Komunikasi dari Universiti Pertanian Malaysia (UPM).

Faizal Tahir Mengaku Gimiknya Telah 'Makan Diri'

KUALA LUMPUR: Penyanyi Faizal Tahir akhirnya mengakui gimik yang pernah dilakukannya selama ini membawa padah kerana ia umpama memakan diri sendiri.
Faizal, 34, berkata, hal tersebut membuatkan dia semakin kekurangan idea dalam mengadakan persembahan manakala peminat-peminat pula mengharapkan gimik yang lebih hebat berbanding persembahan yang sebelumnya.
"Kebanyakan orang mengenali Faizal Tahir kerana gimik yang dipersembahkan dan ia telah “memakan” diri saya.
"Jujur dikatakan, saya sampai dah kehabisan idea untuk berfikir apakah gimik seterusnya yang perlu dibuat. Ia membuatkan saya tertekan.
"Ini kerana orang nak saya “pecah rekod” daripada persembahan yang pernah saya buat sebelumnya," kata Faizal yang ditemui selepas sidang media Konsert Faizal Tahir, di Hard Rock Cafe, di sini Rabu.
Bagaimanapun, tambah Faizal, masalah yang berlaku itu membuatkan dia hanya perlu mengadakan aksi gimik pada persembahan yang melibatkan siaran televisyen (TV) sahaja.
Manakala pada persembahan yang tidak membabitkan siaran TV, Faizal akan memberi fokus kepada segi susunan muzik pada setiap lagu yang dipersembahkan.
Sementara itu, Faizal bakal mengubat rindu peminat menerusi konsert pertamanya di KL Live, Kuala Lumpur, pada 1 Julai depan.
Konsert yang dianjurkan oleh ZackkoolG dengan kerjasama The 8 Unit itu merupakan konsert kedua Faizal selepas persembahannya pada dua tahun lalu.
Beritahu Faizal, dia akan mempersembahkan sebanyak 10 buah lagu selama sejam dengan membawakan lagu-lagu popularnya seperti Karma, Bencinta dan Hanyut menggunakan susunan muzik yang berbeza.
"Ini merupakan sebahagian projek yang besar bagi saya dan apa yang penting, saya dapat menghiburkan para peminat sebaik mungkin.
"Malah lagu-lagu yang dibawakan akan disusun semula mengikut cita rasa saya. Beberapa lagu saduran turut akan dipersembahkan," ujarnya.
Kata Faizal, konsert tersebut juga merupakan sebagai sebahagian promosi bagi album ketiganya yang bakal muncul tidak lama lagi.
Tiket konsert yang berharga RM98, RM138, RM238 dan RM300 boleh dibeli menerusi laman web www.ticketpro.com.my dan akan dijual bermula Jumaat ini.
Dalam pada itu, bagi sesiapa yang membeli tiket sebelum tarikh 15 Jun, potongan harga sebanyak 20 peratus akan diberikan.

Pengikut Twitter Jaclyn Victor Meningkat 10,000 Dalam Masa Dua Hari

KUALA LUMPUR: Penyanyi bersuara lantang, Jaclyn Victor terkejut dengan pertambahan pengikut laman sosial Twitter miliknya sebanyak 10,000 dalam masa dua hari ketika mengadakan promosi di Indonesia pada 23 Mei lalu.
Jaclyn berkata, dia tidak menyangka kemunculannya sebagai juri dalam program Indonesian Idol di Jakarta pada minggu lalu itu telah memberikan kesan kepada kerjayanya di negara tersebut.
"Sebagaimana yang kita tahu bukan mudah menembusi pasaran di Indonesia dan peningkatan jumlah pengikut Twitter yang kebanyakannya daripada rakyat negara itu adalah satu petanda baik untuk saya.
"Bagaimanapun itu tidak bererti saya boleh mendabik dada kerana tidak pernah ada jalan mudah untuk kita berjaya di luar sekiranya tidak disertakan dengan usaha," ujarnya.
Jaclyn ditemui selepas menghadiri majlis pelancaran album runut bunyi filem 29 Februari di sini pada Rabu.
Tambah Jaclyn, sebelum berangkat ke Jakarta pada 23 Mei lalu, pengikut di Twitter miliknya adalah sebanyak 76, 567 dan selepas pulang ke tanah air pada 27 Mei lalu ia meningkat kepada 86,567.
Sementara itu menurut Jaclyn, selain Indonesian Idol dia juga turut diundang menjadi tetamu dalam program Love, Life & Music - Ahmad Dhani yang turut mempunyai peminat tersendiri.
"Kemunculan dalam program-program popular itu telah banyak membantu memperkenalkan nama saya sekali gus mendapat pengikut baru.
"Pelbagai pengalaman juga dapat saya kutip sepanjang berada di Jakarta dan nyata bukan mudah untuk mencipta nama di kalangan peminat muzik negara itu," ujarnya. Dalam pada itu Jaclyn memberitahu dia teruja dengan single terbarunya berjudul Jagalah Diri ciptaan Edry Abdul Halim yang turut dijadikan sebagai lagu tema filem 29 Februari lakonan Remy Ishak.
Walaupun pada mulanya sukar untuk merakamkan lagu tersebut namun dia berbangga dengan hasil karya itu dan berharap ia akan diterima oleh peminat.
"Sukar merakamkan lagu itu kerana jiwa saya seperti tidak sampai untuk mendalami lirik dan melodinya namun selepas menonton babak Remy menyanyikan lagu itu, saya sebak dan berjaya mendapatkan 'mood' seperti dikehendaki oleh Edry," ujarnya.

Sunday, May 27, 2012

Shisheido Ubah Misha Lebih Cantik dan Sihat


Tahniah diucapkan kepada Misha Omar di atas perlantikkannya sebagai jurucakap produk kecantikan Shideido bermula Mac lalu. Maklumlah, bukan mudah mendapatkan perhatian jenama antarabangsa ini kalau profil tidak membanggakan. Perlantikkan ini membuktikan Misha punya aura tersendiri dan diyakini personalitinya.
Mengulas tentang perlantikannya itu, Misha yang ditemui di sesi temubual istimewa bersama Shiseido baru-baru ini memberitahu yang dia sebenarnya masih sukar mempercayai perlantikkan itu.
“Saya macam tidak percaya perkara ini benar-benar berlaku. Maklumlah ini jenama antarabangsa jadi saya fikir bukan mudah untuk menjalinkan kerjasama dengan mereka. Namun, saya bersyukur kerana Shiseido percaya dengan saya dan akan cuba jalankan tanggungjawab ini dengan baik. Peluang keemasan ini akan saya gunakan sebaik-baiknya,” ulas Misha teruja.
Dalam masa yang sama, wanita berusia 30 tahun ini mengakui Shiseido telah mengubah perspektifnya dalam penjagaan kecantikan dan kesihatan.
“Selepas bersama Shiseido, saya mula mula mengambil berat dalam penjagaan kecantikan dan juga kesihatan. Kalau dulu saya lakukan tiga langkah penjagaan asas kulit sahaja iaitu membersih, melembap dan menyegarkan, tetapi kini saya mula sedar penggunaan serum juga penting. Terutama apabila seseorang itu sudah berumur 30 tahun ke atas.
Selain itu, saya juga sedar untuk memiliki kulit yang cantik kita juga harus menggunakan produk rawatan wajah yang sesuai, minum banyak air dan lakukan senaman secara rutin. Setelah beberapa bulan menggunakan produk rawatan wajah Shiseido, saya dapati kulit wajah saya semakin cerah dan berseri. Tidak ada lagi masalah warna kulit tidak sekata atau kulit kusam.
Saya paling suka dengan produk Shiseido White Lucent. Serum ini menjadikan kulit lebih berseri dan halus sehingga tidak memerlukan pemakaian bedak asas sebelum bersolek. Selain itu, saya juga suka dengan harumannya yang menenangkan fikiran. Satu lagi produk yang menjadi kesukaan saya ialah Shiseido Global Suncare Perfect UV Protector yang berfungsi  melindungi kulit daripada sinaran sinaran UV yang boleh membuatkan kulit kusam. Saya dapati produk ini cukup efektif. Bahkan, boleh digunakan sebagai alas mekap,” ujar Misha lagi.
Sempena perlantikannya itu, Shiseido bakal melancarkan Set Pilihan Misha pada Julai hadapan. Set yang juga merupakan set promosi Hari Raya itu mengandungi enam produk serta satu cakera padat istimewa yang memuatkan single terbaru  Misha berjudul ‘Angin Syurga’, satu lagu raya – ‘Aidilfitri’ dan tidak ketinggalan lagu ‘berhantu’ ‘Bunga-Bunga Cinta’. Set ini berharga RM300 (Semenanjung Malaysia) dan RM310 (Sabah & Sarawak).

Lisa Rancang Berhenti Berlakon?

Sejak mendirikan rumahtangga dengan pengarah, penyanyi serta pelakon, Yusry Abdul Halim, pelakon cantik, Lisa Surihani nampaknya tidak putus-putus menerima tawaran lakonan. Baru saja selesai penggambaran filem ‘Dendam Orang Mati’, Lisa hari ini bakal menjalani pula penggambaran sebuah drama siri 15 episod, ‘Di Manakah Juwitaku’, untuk Astro Ria.
“Lisa memegang watak sebagai Anggun, seorang gadis kampung yang naif. Walau bagaimanapun, Anggun sanggup membuat sesuatu di luar kemampuan dia dalam misi untuk mencari adiknya, Juwita. Bagi drama bersiri, watak ini sangat berbeza dengan watak yang saya terima sebelum ini.”
Ketika ditemui, pelakon filem ‘Papa I Love You’ ini mengejutkan ramai apabila membuat kenyataan, “Kemungkinan selepas drama ini, ia akan menjadi drama siri saya yang terakhir. Saya hanya mahu buat filem dan itupun saya akan lebih memilih. Saya hormat orang yang buat drama siri sebab ia memerlukan komitmen yang tinggi serta tuntutan masa yang lama,” ujar Lisa menafikan suami kesayangannya itu menyekat kerjayanya selepas berkahwin.
“Ini bukan atas permintaan Yusry kerana dia sendiri lagi menyokong dan menggalakkan Lisa berlakon. Ini adalah atas keputusan Lisa sendiri kerana Lisa pun nak menjalankan tanggungjawab sebagai isteri juga. Walau bagaimanapun, tengok pada keadaan dan rezeki. Jika sudah tertulis untuk buat, saya akan jalankan tanggungjawab saya.”

Lisa Kini Sudah Berisi

Saya pasti ramai yang tidak sabar untuk melihat pasangan sama cantik sama padan, Yusry Abdul Halim dan Lisa Surihani menimang cahaya mata. Jika Lisa mengandung, pasti ramai peminat setianya yang akan gembira dengan berita tersebut. Malah, GUA juga boleh bayangkan, anak mereka nanti pasti comel seperti ibu bapanya juga. Namun, tajuk di atas bukan bermaksud Lisa sudah berisi atau dalam istilah lain sudah hamil, namun berisi yang dimaksudkan ialah dari segi penampilan fizikal beliau sekarang.
“Ramai yang tegur penampilan Lisa sekarang yang agak berisi sedikit. Tidak dinafikan, selepas berkahwin, berat Lisa dah naik iaitu dari 46 ke 50kilogram sekarang. Alhamdulillah, sama juga seperti kehidupan orang lain selepas berkahwin, Lisa bersyukur sangat dengan kehidupan sekarang,” ujar Lisa memberitahu tanggal 23 Mei lalu genap 3 bulan usia perkahwinan mereka.
“Ia satu proses yang sangat seronok. Walaupun sibuk, namun masing-masing saling memahami sebab dalam satu industri. Kami merancang masa dan walau sesibuk manapun, kami akan tetap berusaha untuk luangkan masa bersama-sama.
“Malah, ketika Lisa shooting filem ‘Dendam Orang Mati’ hari itu, Yusry juga akan datang ke lokasi dan buat kerja dia di sana. Macam sekarang, Yusry sedang sibuk dengan ‘post-production’ filem ‘Vikingdom’ dan juga ‘29 Februari’, namun kami akan cuba juga cari waktu bersama.”
GUA sempat bertanya kepada Lisa sama ada dia sudah memasak untuk suami kesayangannya itu dan Lisa memberitahu, “Saya pernah masak untuk Yusry. Bagi Lisa, Yusry seorang yang ‘simple’ dan tidak cerewet. Dia tidak suka dengan makanan Korea dan Itali di mana Yusry adalah peminat besar makanan laut terutamanya ketam. Lisa gembira bila tengok Yusry menikmati ketam dengan bersungguh-sungguh.”
Sebelum ini timbul cerita kononnya Lisa ‘menghalau’ Yusry dari lokasi penggambaran ‘Dendam Orang Mati’ dan Lisa memberitahu, “ Saya bukan halau cuma saya tak bagi dia datang ke set sebab waktu itu saya ada satu babak berat.
“Saya kena buat babak mengamuk dan jika saya tahu dia datang, saya tak boleh nak buat. Ini kerana saya akan cair bila melihat muka dia. Saya hanya bagi dia datang selepas selesai buat babak tersebut. Sebelum ini pun ketika kami sama-sama berlakon filem ‘Ular’ dan memerlukan babak kami memandang antara satu sama lain, Lisa tak boleh buat. Malah, menjadi persoalan juga di sini, adakah Lisa mampu bekerja di bawah arahan dia selepas ini. Apapun, Lisa rasa memang tak boleh kerana bila tengok wajah dia saja, Lisa akan cair.”
Menyentuh soal anak pula, Lisa memberitahu menyerahkan segalanya kepada rezeki dan mengakui tidak merancang mengenai soal cahaya mata. Dalam pada masa yang sama, Lisa yang bakal muncul dengan filem ‘Saya Amat Mencintaimu’ dan ‘Istanbul Akan Datang’ pada bulan Ogos ini juga turut memberitahu tidak sabar untuk berpindah ke rumah baru mereka nanti.
“Buat masa sekarang, kami akan berulang-alik ke rumah keluarga Lisa dan juga dia. Rumah kami berdua kini masih dalam pembinaan dan akan siap tidak lama lagi. Idea asal bagi dekorasi rumah baru kami adalah dari Yusry sendiri. Citarasa kami juga agak sama, jadi tidak susah untuk buat keputusan mengenai konsep rekaan dalaman rumah kami. Bagi rumah baru kami ini, kami bersepakat memilih konsep English-Europian-American.”

Tuesday, May 22, 2012

Suki Tuntut Syarikat Rakaman Bayar RM367 Ribu Kerana Langgar Janji

Suki
PETALING JAYA: Syarikat rakaman Galaxy Music Sdn Bhd didakwa melanggar janji membabitkan pemasaran album penyanyi Suki Low Sook Yee di Taiwan bernilai RM367,000.
Dalam perbicaraan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, dekat sini, Isnin, peguam penyanyi itu, Yudistra Darma memberitahu pihaknya menyedari berlakunya transaksi yang tidak berpatutan dan salah nyata membabitkan urusan penghasilan dan pengeluaran keluar masuk wang bagi penghasilan album yang berjudul Ladies Night.
"Tindakan ini diambil disebabkan anak guam saya berasa teraniaya kerana syarikat rakaman terbabit telah melanggar perjanjian membabitkan pemasaran album di Taiwan," katanya yang dihubungi mStar Online di sini, Isnin.
Sementara itu, Suki yang dihubungi berkata, dia berasa kecewa dengan syarikat tersebut yang dinaunginya sejak tahun 2009, kerana memberikan janji palsu berkaitan pelan pemasaran album tersebut.
"Mengikut perjanjian yang dibuat, pihak Galaxy berkata, pembikinan Ladies Night sememangnya khas untuk pasaran di Taiwan, namun setakat ini ia hanya dijual dalam negara sahaja.
"Ketika ditanya mengenai perkembangan album tersebut, mereka memberi pelbagai alasan dan menangguhkan perancangan asal seperti yang dibincangkan sebelum ini.
"Dan apabila ia ditangguhkan, segala perancangan berkaitan promosi di Taiwan tidak dapat dilaksanakan," ujarnya.
Tambah Suki, lebih mengecewakannya apabila wang yang dilaburkan itu merupakan sebahagian daripada wang kemenangannya berjumlah RM1 juta pada pertandingan One In A Million musim pertama (OIAM).
"Apabila memenangi jumlah wang yang besar, harapan saya adalah hanya ingin menggunakan hadiah tersebut untuk pelaburan karier.
"Malang sekali, hal ini pula yang timbul dan saya sangat kecewa dan berharap supaya wang itu dapat dikembalikan," katanya.
Dalam pada itu, memandangkan dia mempunyai masalah dengan Galaxy, segala aktiviti seninya di Taiwan terpaksa dihentikan buat sementara waktu.
Perbicaraan kes berkenaan yang bermula Isnin dijadualkan berlangsung sehingga Khamis ini.
Suki memfailkan kes berkenaan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur dekat sini pada Disember 2011.

Najwa Latif Terkejut Dianggap Persenda Wartawan

PETALING JAYA: Penyanyi remaja, Najwa Latif, yang sebelum ini menjelaskan lagu “Kosong” nyanyiannya tidak menyindir sesiapa bertambah terkejut selepas membaca laporan terbaru kononnya karya itu ditujukan kepada wartawan.
Najwa, 17, berkata, dia tidak pernah berniat untuk menyindir wartawan tetapi ia dihasilkan sebagai pemangkin semangat kepada dirinya selain untuk dikongsi kepada orang lain jika menghadapi sebarang masalah.
"Tidak pernah terlintas pun dalam fikiran saya untuk menyakiti mana-mana pihak melalui lagu apatah lagi ia ditulis semata-mata untuk memberi inspirasi kepada diri sendiri dan orang lain," ujarnya kepada mStar Online ketika dihubungi pada Isnin.
Tambah Najwa, dia juga tidak pernah mempunyai sebarang masalah dengan mana-mana wartawan sehingga ingin membalas dendam menerusi lagu dan menganggap mereka sering menyokong kerjaya seninya.
"Walaupun kadang-kadang saya kena kritik tetapi saya mengambil perkara itu sebagai positif dalam memperbaiki diri tetapi setakat ini tidak pula saya mempunyai masalah atau bermusuh dengan mana-mana pihak media," katanya.
Dalam pada itu, kakak kepada Najwa iaitu Syafikah Latif turut menafikan dakwaan tersebut dan menganggap ia tidak berasas sama sekali.
Syafiqah memberitahu, lirik lagu berkenaan yang dituliskan sejak lima bulan lalu itu tidak pernah bertujuan untuk 'menyerang' mana-mana pihak sebaliknya mahu memberi semangat kepada semua pendengar yang mungkin mempunyai masalah supaya tidak berputus asa.
"Sebelum tulis lirik lagu berkenaan saya terlebih dahulu berbincang dengan Najwa tentang tema, konsep lagu berkenaan dan sebagai remaja kami ingin menghasilkan sesuatu yang dapat memberi inspirasi kepada orang lain terutamanya di kalangan remaja.
"Bagaimanapun saya tidak boleh menghalang penilaian orang lain kerana ia pandangan individu," katanya.
Sementara itu, Syafiqah berkata, dia dan adiknya tidak perlu melenting terhadap cerita terbaru itu sebaliknya mengambil ia sebagai satu perkara positif dan menerimanya untuk memperbaiki kelemahan.
"Bila orang bercakap kita kena sentiasa lihat kembali kepada diri dan perbaiki kelemahan yang ada," katanya.
Ditanya mengenai penerimaan Najwa terhadap cerita negatif tentang dirinya, Syafiqah berkata dia sangat berbangga dengan adiknya itu kerana tidak cepat melatah apabila ada kontroversi yang dikaitkan dengannya.
Malah kata Syafiqah, tumpuan Najwa terhadap pelajaran juga tidak terganggu dan sentiasa fokus untuk menghadapi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pada hujung tahun ini.

Sunday, May 20, 2012

Puteri Sarah tagih RM10,000

SUATU ketika dahulu, gadis ini begitu ligat dihambat kontroversi. Tidak sudah dengan cerita mengenai gambar-gambar hangat bersama kekasih hati, tersebar pula khabar angin dia dibelasah sang buah hati, Ammar Alfian.
Tidak terhenti di situ sahaja, cerita-cerita negatif terus menjadi asam garam buat Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin.
Serik dengan cerita yang dia sendiri berasa tidak masuk akal, Puteri Sarah Liyana mengambil keputusan untuk lebih berhati-hati dalam setiap tindakan.
Cerita-cerita mengenai gadis berusia 27 tahun itu sedikit demi sedikit menjadi sejuk, begitu juga namanya yang semakin tidak sensasi.
"Memang tidak dinafikan saya kini lebih low profile. Sudah serik dengan cerita yang bukan-bukan kerana tidak mahu orang mengenali saya dengan cerita-cerita kontroversi.
"Saya berasa lebih selesa dengan keadaan sebegini dan lebih baik kerana tidak tertekan dengan tohmahan orang," ujarnya lagi.
Biarpun kurang tampil di dada-dada akhbar, namun rezeki Puteri Sarah tidak pernah susut. Dia yang mengambil masa setahun menamatkan pengajian peringkat ijazah kedua pada tahun lalu itu sentiasa menerima rezeki mencurah.
Setelah tampil menerusi filem Lu Pikirlah Sendiri the Movie serta drama seperti Na O Mei, Asmaradana dan Putera Katak, Puteri Sarah kini muncul menerusi drama terbaharu di dalam slot Aksi di TV3 berjudul Indera Joned.
Drama baharu tersebut ditayangkan setiap hari Isnin pada pukul 9 malam.

Hafiz Juara Mania

KUALA LUMPUR: Penyanyi Hafiz dinobatkan sebagai juara pada konsert akhir Mania di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil di sini, malam Sabtu.
Hafiz atau nama sebenarnya, Hafiz Suib , 22, mendapat undian tertinggi iaitu sebanyak 28 peratus sekaligus menerima wang kemenangan sebanyak RM500,000 beserta trofi.
Menurut bekas juara program realiti Akademi Fantasia musim ketujuh (AF7), dia bersyukur dengan kemenangan yang diperoleh walaupun tidak menyangka mampu mengalahkan empat lagi peserta saingannya iaitu Stacy, Jaclyn Victor, Hazama dan Aril.
"Saya terkejut dan pada masa sama gembira dengan anugerah ini.
"Semoga hadiah wang tunai sebanyak RM500,000 ini dapat saya manfaatkan dengan sebaik-baiknya," katanya pada sidang akhbar selepas konsert berlangsung.
Dalam pada itu, produser yang dipertanggungjawabkan sebagai penerbit Hafiz iaitu Ahmad Dhani turut menerima habuan sebanyak RM300,000.
Sementara itu, Stacy mendapat tempat kedua dengan mengumpulkan undian sebanyak 22 peratus menerima wang tunai sebanyak RM200,000 dan trofi.
Manakala Jaclyn Victor berada di tempat ketiga, setelah berjaya mendapat hasil undian sebanyak 22 peratus, sekaligus memperoleh wang tunai sebanyak RM100,000 beserta trofi.
Hadiah-hadiah tersebut telah disampaikan oleh Naib Presiden Perniagaan Melayu Astro, Khairul Anwar Salleh diiringi Pengurus Saluran Premium Astro, Nizam Sani.
Pada pembukaan konsert tersebut, peserta-peserta yang telah di singkir seperti Adira, Shila Amzah, Akim, Awi Rafael dan Atilia telah membawakan beberapa lagu medley.
Bagaimanapun, kehangatan konsert lebih dirasai dengan kehadiran Datuk Siti Nurhaliza dan kumpulan Wings.
Konsert Akhir Mania disiarkan secara langsung menerusi saluran Astro Ria dan Astro Prima.

Monday, May 14, 2012

Zizan Razak Dapat Iktibar Selepas Jatuh Sakit

PETALING JAYA: Pelakon dan pelawak, Zizan Abdul Razak atau Zizan (Raja Lawak) baru terfikir dia tidak seharusnya terlalu kuat bekerja sehingga menyebabkan dirinya jatuh sakit.
Zizan berkata, kejadian dia dimasukkan ke hospital akibat keradangan pada otot baru-baru ini telah menyedarkan dirinya tentang kepentingan menjaga kesihatan.
"Kerja dan wang bukan segala-galanya kerana tanpa kesihatan yang baik kita langsung tidak mampu melakukan apa-apa.
"Saya terlalu seronok bekerja sehingga tidak memikirkan tentang kesihatan diri namun ia adalah pengajaran terbaik buat diri saya selepas ini," katanya kepada mStar Online.
Zizan pada 29 April lalu telah dikejarkan ke Pusat Perubatan Pantai dekat sini akibat keradangan otot semasa bersiap untuk bertolak ke Ipoh bagi menyertai Karnival Jom Heboh.
Dalam pada itu, ditanya mengenai tahap kesihatannya kini, Zizan berkata dia berasa lebih sihat selepas dapat berehat selama dua minggu dan doktor ada menasihatkannya supaya mengehadkan masa bekerja.
Malah akibat masalah itu pengurusnya Marina Juki telah menapis beberapa tawaran bagi memastikan Zizan mempunyai masa untuk berehat sebelum menerima tawaran baru.
"Alhamdulilah sekarang berasa lebih sihat dan segar tetapi perlu lebih prihatin terhadap kesihatan dan masa berehat yang lebih berkualiti," ujarnya.
Tambah Zizan, dia juga amat terharu dengan sokongan dan perhatian yang telah diberikan oleh rakan-rakanya sepanjang dimasukkan ke hospital.
Sementara itu, Zizan berkata dia bakal kembali ke lokasi penggambaran filem Tokan yang sedang menjalani penggambaran di Melaka selain akan mengacarakan program Melodi seperti biasa selepas ini.

Tawaran Berlakon Ieda (Moin) Semakin Kurang Gara Gara Kurus

KUALA LUMPUR: Pelakon komedi Siti Haida Abd Moin atau Ieda Moin mengakui kurang mendapat tawaran berlakon gara-gara menurunkan berat badan sebanyak 25 kilogram daripada 75 kilogram sebelum ini.
Ieda berkata, dia hairan dengan situasi tersebut namun menganggap mungkin pihak produksi tidak lagi melihat dirinya mempunyai unsur komedi apabila badannya sudah kurus.
"Saya pun agak hairan kenapa tawaran berlakon sudah kurang selepas berjaya menguruskan badan kerana sepatutnya ia lebih membuka ruang kepada saya sebagai pelakon.
"Mungkin mereka melihat saya tidak lagi sesuai untuk membawa watak komedi," ujarnya kepada mStar Online.
Bagaimanapun kata Ieda, dia tetap optimis dengan situasi tersebut dan menganggap ia bukan rezekinya buat masa ini.
Dalam pada itu Ieda memberitahu dia nekad untuk menguruskan badan bukan sahaja ingin kelihatan cantik tetapi memandang serius terhadap faktor kesihatan.
"Dulu sebelum kahwin saya berat badan saya hanya 42 kilogram dan selepas kahwin naik mendadak kepada 75 kilogram dan macam-macam penyakit timbul sejak itu.
"Alhamdulilah selepas turun 25 kilogram penyakit seperti darah tinggi dan saraf yang saya hidapi telah hilang dan saya jadi lebih bertenaga," katanya.
Ieda berazam untuk mengurangkan berat badannya sebanyak 10 kilogram lagi bagi mendapatkan bentuk asal fizikalnya seperti sebelum ini.
Dalam perkembangan lain dia sedang merancang untuk membuat kemunculan semula bersama adiknya iaitu Eddie Moin menerusi kumpulan Moin yang pernah dianggotai mereka suatu ketika dahulu.
Ieda bagaimanapun berkata, setakat ini hasrat itu hanyalah perancangannya dan berharap ia akan menjadi kenyataan suatu hari nanti.

Nurul Wahab Mula Edar 200 Kad Jemputan Kahwin

PETALING JAYA: Penyanyi Nurul Wahab, 35, mula mengedarkan kad undangan perkahwinannya bermula Isnin untuk majlis yang akan berlangsung pada 6 Jun depan di Duchess Place, Jalan Ampang, dekat sini.
Majlis tersebut akan diadakan secara sederhana dan dihadiri oleh keluarga dan rakan-rakan terdekat termasuklah pihak media dengan jumlah tetamu yang terhad.
Nurul dan bakal suaminya, Eric Daniel Depp, 47, seorang warganegara Perancis akan melalui upacara akad nikah kira-kira pukul 11 pagi dan bersanding selepas majlis tersebut diikuti dengan jamuan makan tengah hari.
mStar Online turut menerima kad jemputan perkahwinan berkenaan yang berwarna hijau pada pagi Isnin dan dihantar sendiri oleh Nurul.
Walaupun kad berwarna hijau lembut tersebut kelihatan sederhana, ia cukup melambangkan kasih sayang dan gelora cinta mereka yang disimpul utuh.
"Memandangkan tetamu jemputan saya tidaklah terlalu ramai, jadi saya mengambil keputusan untuk menghantar sendiri kad tersebut kerana mereka yang dijemput itu merupakan orang penting dan rapat dalam hidup saya.
"Bagaimanapun, ada juga beberapa kad yang dihantar oleh pengurus saya sendiri, maklumlah, macam-macam perkara yang nak dibuat sebelum hari perkahwinan kami," katanya.
Tambah Nurul, dia berharap tetamu yang dijemput itu dapat memberi maklum balas dengan segera dan jika tidak, mereka dikira tidak hadir.
Antara selebriti yang telah mengesahkan untuk menghadiri majlis berkenaan ialah Ning Baizura, Amy Mastura, Misha Omar serta beberapa tetamu VIP yang enggan didedahkan nama mereka.
Dalam perkembangan sama, Nurul memberitahu sebanyak enam individu telah sudi untuk menaja perkahwinannya nanti iaitu Rizman Ruzaini, Bon Zainal, Jakel, Zaha Weeding Planner, Deqsha dan Duchess Place.
Bagaimanapun dia tidak akan mengadakan sebarang majlis resepsi sebaliknya keluarga pihak lelaki akan meraikan perkahwinan mereka dalam sebuah majlis di Bali, Indonesia pada 14 Jun depan.
Nurul dan Eric mula berkenalan pada September 2010 dan mula serius pada Januari 2011.

Adegan ranjang Rusdi, Nora

FILEM berjudul Mencari Cinta yang diarahkan oleh Shirin Khuzaimi buat pertama kalinya telah menggandingkan dua orang pelakon popular iaitu Rusdi Ramli dan Nora Danish.
Namun begitu, pihak media yang berkesempatan menonton sebahagian sedutan filem berkenaan dalam satu majlis pelancaran yang berlangsung di Ipoh, Perak, mendapati banyak adegan romantik dan ranjang yang membabitkan kedua-dua pelakon berkenaan.
Pelakon Lelaki Terbaik Festival Filem Malaysia ke-20, Rusdi ketika ditemui berkata dia sendiri tidak menyangka perlu melakonkan adegan yang pastinya mampu mencipta sensasi apabila ditayangkan nanti.
“Biarpun sudah lama berkecimpung dalam dunia lakonan, tetapi bukan mudah untuk saya melakonkan adegan romantik dan ranjang. Apatah lagi melakukannya dengan pelakon cantik seperti Nora Danish dan saya pula sudah berumah tangga.
“Bagaimanapun, saya anggap setiap babak yang kami lakonkan itu sebahagian daripada tuntutan kerja. Lagipun, sebelum memulakan sesuatu babak itu saya dan Nora banyak membuat perbincangan,” ujar suami kepada komposer Sharon Anne Paul Abdullah.
Mencari Cinta mengisahkan tentang Myra (Nora Danish) yang telah dipaksa oleh ayahnya untuk berkahwin secara paksa dengan seorang pemuda kampung iaitu Razlan (Rusdi Ramli) setelah ditinggalkan kekasihnya.
Filem genre romantik diterbitkan oleh syarikat produksi Armnett Sdn. Bhd. dan Red Movies Sdn. Bhd. itu sudah tamat menjalani penggambaran di sekitar Kuala Lumpur dan Janda Baik pada bulan Mac lalu dengan kos sekitar RM1.5 juta.
Akui Rusdi, pada mulanya dia agak terkejut apabila membaca skrip filem berkenaan terutamanya babak-babak yang perlu dilakonkan bersama Nora, namun dia tetap menerima tawaran yang diberikan kerana watak sebagai Razlan agak berbeza dengan filem-filem lakonannya sebelum ini.
“Perasaan berdebar itu memang ada memandangkan saya tidak pernah terbabit dalam adegan ranjang seperti di atas katil. Untuk mengelakkan rasa kekok, saya meletakkan diri saya sebagai Razlan dan bukan Rusdi.
“Bagi saya, tidak perlu ada sebarang kontroversi yang perlu timbul kerana kami sekadar melakonkan adegan sebagai pasangan suami isteri. Kami sekadar berlakon mengikut kehendak skrip dan adegan yang ditampilkan tidak keterlaluan,” jelas pelakon berusia 42 tahun itu.
Sementara itu, Nora yang turut hadir pada majlis tersebut meluahkan rasa gembiranya apabila dapat bergandingan dengan Rusdi yang disifatkannya sebagai seorang pelakon yang hebat.
Ujar Nora, selama ini dia memang teringin untuk berlakon dengan pelakon-pelakon lelaki yang lebih berpengalaman dan pernah dinobatkan sebagai pelakon terbaik seperti Rusdi.
“Sebelum ini saya lebih banyak melakonkan watak-watak gadis ceria dan ini kali pertama saya membawakan watak romantik. Pada mulanya saya menyangka berlakon dalam filem bergenre romantik sangat mudah.
“Namun, sangkaan saya ternyata meleset sama sekali dan saya anggap watak saya dalam filem Mencari Cinta ini sangat mencabar dan memerlukan penghayatan yang lebih mendalam,” jelasnya.
Diminta mengulas mengenai adegan romantik dan ranjang yang perlu dilakonkan bersama Rusdi, pelakon berusia 30 tahun itu memberitahu dia tidak dapat menahan ketawa ketika melakukannya.
“Bukan mudah untuk melakonkan adegan sebegitu dan ini kali pertama saya melakukannya. Namun, pengarah sendiri banyak membantu dan Rusdi juga banyak memberi tip lakonan kepada saya,” ujarnya.
Selain dijayakan oleh Rusdi dan Nora, filem berkenaan juga turut dilakonkan ramai pelakon hebat seperti Fouziah Ghouse, Riezman Khuzaimi, Mahmod Ali Basha, Norlida Ahmad, Daphne Iking dan Natasha Hudson.
Festival Filem Cannes
Selaku pelakon dan pengarah kedua atau pengarah teknikal dalam filem Mencari Cinta, Riezman Khuzaimi memberitahu pada asalnya filem berkenaan mahu dibuat dalam bentuk drama dan skripnya pula sudah dihasilkan sejak tiga tahun lalu.
Ujarnya, pemilihan Rusdi dan Nora sebagai teraju utama filem pertama arahan Shirin yang juga kakaknya itu kerana tarikan tersendiri yang ada kepada kedua-dua pelakon tersebut.
“Kami menghasilkan filem ini bukanlah disebabkan terpengaruh dengan sambutan hangat yang pernah diraih filem Ombak Rindu. Sebenarnya sudah lama filem ini mahu dihasilkan, tetapi tidak dapat terlaksana kerana beberapa sebab tertentu.
“Kini saya gembira dan berpuas hati kerana akhirnya ia telah terhasil dan kami berharap ia dapat ditayangkan pada hujung tahun ini. Namun, kami tidak terlalu meletakkan sasaran yang terlalu tinggi kerana sedar persaingan sengit dengan filem-filem lain,” ujarnya.
Ditanya mengenai beberapa adegan panas dalam filem berkenaan yang mungkin boleh mencetuskan kontroversi, Riezman menjelaskan pihaknya sedar akan ada tapisan yang dilakukan oleh Lembaga Penapisan Filem (LPF).
Riezman menegaskan adegan panas yang ditampilkan dalam filem berkenaan tidak keterlaluan, namun pihaknya sudah membuat beberapa perancangan sekiranya LPF tetap membuat tapisan terhadap beberapa adegan.
“Sebagai pihak yang sudah lama berkecimpung dalam industri hiburan, kami sedar dengan garis panduan yang telah ditetapkan oleh LPF dan kami tidak kisah sekiranya banyak tapisan yang dibuat untuk tayangan di negara ini.
“Bagaimanapun, kami sudah pun merancang mahu menghantar filem ini ke Festival Filem Cannes di Perancis untuk bertanding dalam kategori Anugerah Pengarah Wanita. Jadi, kami akan menghantar salinan filem tersebut yang tidak ditapis untuk dinilai oleh juri di festival tersebut,” ujarnya.

Saturday, May 12, 2012

Pukauan empat legenda Muzik di Sabah

Sheila Majid masih memukau

TERBAIK! Itu yang dapat diungkapkan apabila empat penyanyi legenda bersatu dalam satu konsert yang cukup mengujakan dan bertenaga.
Berlangsung di Dewan Besar Universiti Malaysia Sabah baru-baru ini, kehebatan Raja Pop, Jamal Abdillah, Ratu Jazz, Datuk Sheila Majid, Raja Rock, Amy Search serta Zainal Abidin tidak dapat dipertikaikan lagi.
Bijak menggunakan segala pengalaman lebih 30 tahun dalam industri muzik negara, aura setiap legenda tersebut sentiasa membahagi segenap sudut dewan terbabit dengan sistem audio yang cukup berkesan.
Memulakan persembahan, Jamal Abdillah tampil dengan gimik sedutan filem Azura bagi mengembalikan kenangan pembikinan filem terbabit yang pernah dijalankan sekitar Kota Kinabalu dan Likas.
Gemersik suaranya melalui lagu seperti Azura, Ghazal untuk Rabiah dan Kekasih Awal dan Akhir serta Seniman Menangis mencairkan hati para penonton yang hadir terutama golongan wanita.
Kehadiran Ratu Jazz selepas itu cukup memberikan impak terhadap kelangsungan siri konsert legenda terbabit apabila bijak berinteraksi dengan audiens.
4 Lagenda bertemu
 Manakan tidak, para penonton sentiasa berdiri mengakui kehebatan dalam bersama-sama menyanyikan setiap bait lagunya seperti Warna, Pengemis Muda, Ku Mohon, P. Ramlee Muda dan Sinaran.
Kesinambungan konsert diteruskan dengan Zainal menerusi alunan lagu popular ketika bersama kumpulan Headwind seperti Suraya dan Memori Luka sebelum meneruskannya dengan koleksi lagu seperti Khayalan, Kamu dan Hijau.
Kehadiran Amy Search di atas pentas pada penghujung persembahan konsert cukup menggamit minat penonton. Dengan tenaga dan lontaran suara ketika menarik suara yang tinggi mengakibatkan sinar konsert tersebut terus berkilau.
Ia dibuktikan melalui lagu-lagu seperti Kepala Sotong, Tiada Lagi, Kerja Gila dan Pawana membuatkan namanya sering dipanggil oleh mereka yang hadir.
Biarpun kehadiran penonton hanya mencecah separuh dewan menerusi penjualan tiket daripada RM100, RM200, RM300, RM600 namun keempat-empat legenda berpendapat, objektif utama mereka telah tercapai melalui kepuasan yang diperoleh penonton.
Zainal Abidin berkata, apa yang ditekan adalah mengembalikan semula nostalgia konsert berbayar yang semakin dilupakan apabila kini kebanyakan lebih bersifat percuma.


“Apa yang kita berikan adalah terbaik sesuai dengan bayaran yang dikenakan. Apabila mereka balik, mereka balik dengan kepuasan tidak terhingga.
“Situasi itu dapat lihat pada malam ini apabila mereka sentiasa bersama-sama dengan kami dalam setiap lagu yang dinyanyikan,” katanya.
Ujarnya, penganjuran tersebut juga bukan bersifat persaingan sebaliknya lebih dalam menggabungkan empat genre berbeza yang dimiliki oleh mereka dalam satu pentas konsert yang sama.
Kenyataan itu disokong Jamal yang sudah menanti 33 tahun untuk bergabung dengan para legenda muzik tanah air yang lain di konsert yang sama.
“Setiap daripada kami mempunyai kekuatan dan keunikan yang berbeza tetapi motif sama iaitu memberikan persembahan terbaik untuk peminat,” katanya.
Selepas ini, konsert legenda tersebut akan menggegarkan Pulau Pinang pada 19 Mei, Johor Bahru (26 Mei) dan berakhir di Kuala Lumpur (30 Jun).

Amy Search turun Sarawak 2012

Amy Search
SEBUAH konsert percuma yang bakal menampilkan enam artis popular tanah air bakal berlangsung sempena pelancaran akhbar kompak Kosmo! di Kuching, Sarawak pada 13 Mei ini (Ahad).
Konsert yang dikenali sebagai Fiesta Bumi Kenyalang Kosmo! itu bakal berlangsung di The Square Tower, Tebingan Kuching, bermula dari pukul 8 hingga 11 malam itu akan menyaksikan Amy Search, Misha Omar, Nera AF9, Bob AF2, Akim AF7 dan Iwan Dasri muncul mendendangkan antara dua hingga tiga buah lagu-lagu popular masing-masing.
Penyanyi suara gemersik, Misha Omar bakal menyanyikan dua buah lagu popularnya iaitu Bunga-Bunga Cinta dan Pulangkan manakala sebuah lagi lagu yang akan didendangkan Misha merupakan lagu popular penyanyi lain.
“Lagi satu lagu itu saya masih belum buat keputusan untuk nyanyikan lagu siapa. Mungkin lagu tempatan dan mungkin juga lagu luar negara. Kalau nak tahu kenalah hadir untuk saksikan persembahan saya itu nanti,” ujarnya ketika dihubungi Kosmo! semalam.
Selain teruja bertemu dengan peminatnya di Sarawak, ujar Misha, dia juga gembira kerana akhirnya akhbar Kosmo! dilancarkan di Sarawak.
Misha yang kali terakhir mengadakan persembahan di Sarawak pada 28 April lalu di Pekan Kuala Matu, melahirkan perasaan gembira kerana sekali lagi berpeluang membuat persembahan konsert untuk peminat-peminatnya di sana.
Misha Omar
Bagi penyanyi rock terkenal, Amy Search pula, dia mengakui teruja untuk mengadakan persembahan di Sarawak setelah setahun tidak muncul dalam sebarang konsert di sana.
“Kali terakhir saya mengadakan konsert di Sarawak adalah pada hari sambutan Tahun Baru 2011.
“Saya memang tidak sabar untuk kembali mengadakan konsert di Sarawak dan berjanji untuk memberi yang terbaik buat peminat di sana,” ujarnya.
Tambah Amy, dia akan memilih lagu-lagu yang terbaik untuk dinyanyikan pada konsert itu dan pastinya memberi kepuasan kepada peminat di negeri tersebut.
“Saya mungkin menyanyikan tiga buah lagu tetapi judulnya masih belum ditentukan,” jelasnya lagi.
Sementara itu, menurut bintang kelahiran Akademi Fantasia musim kedua iaitu Bob pula, dia teruja kerana terpilih sebagai salah seorang artis untuk membuat persembahan sempena perasmian Kosmo! di Sarawak.
“Saya gembira kerana menjadi salah seorang artis yang akan mengadakan persembahan sempena perasmian Kosmo! di negeri kelahiran saya sendiri,” ungkapnya yang bakal menyampaikan sebuah lagu khas buat rakyat Sarawak.
Dalam pada itu Akim menegaskan dia tidak akan mensia-siakan peluang mengadakan persembahan di Sarawak kerana jarang mendapat peluang mengadakan persembahan di sana.

“Sudah tentu saya akan memberi persembahan yang terbaik pada malam konsert itu nanti kerana inilah peluang baik untuk saya mengembangkan bakat di Sarawak,” ujar Akim.
Sementara Nera AF9 akan menyanyikan lagu popularnya iaitu Hatiku Milikmu dan sebuah lagu daripada penyanyi popular Adele.
Fiesta Bumi Kenyalang Kosmo! akan turut dimeriahkan dengan kemunculan istimewa 15 finalis Miss World Harvest Festival 2012, persembahan kumpulan muzik Rainforest iaitu Kaban Ka'au' serta tarian tradisional kaum Iban, Melanau dan Orang Ulu.

Super Spontan: Yasmin Hani Tersingkir Minggu Ketujuh

Yasmin Hani
KUALA LUMPUR: Pertandingan minggu Ketujuh Super Spontan menyaksikan penyingkiran pelakon jelita Yasmin Hani dari kumpulan Beruang Comel pada awal program yang berlangsung pada malam Jumaat.
Pelakon itu terkeluar selepas disingkirkan oleh ahli kumpulannya menerusi undian selepas mereka tumpas kepada Angsa Ganas pada minggu lalu.
Yasmin ketika ditemui berkata, dia tidak menyangka akan terkeluar pada minggu ini namun menganggap ia bukan rezekinya.
Tambah Yasmin, dirinya turut berasa terkilan kerana tidak lagi dapat beraksi dipentas Super Spontan kerana baginya ia telah meningkatkan keyakinan dirinya.
"Walaupun tersingkir, program ini telah memberi banyak pengalaman kepada saya terutamanya dalam membina keyakinan diri di atas pentas selain semangat kerjasama dalam kumpulan," katanya kepada mStar Online.
Dalam pada itu, persaingan minggu ketujuh Super Spontan berpihak kepada kumpulan Angsa Ganas apabila mereka memperoleh 55 peratus undian berbanding Beruang Comel dengan 45 peratus.
Kemenangan tersebut sekaligus memaksa Beruang Comel menyingkirkan salah seorang daripada ahli kumpulan mereka pada hujung program.
Aksi minggu ketujuh itu menyaksikan kedua-dua kumpulan mencabar kemampuan spontan mereka dalam lima pusingan permainan iaitu Freeze (Beku), Pantun Dua Kerat, Jualan Langsung, Dialog Dalam Tin dan Director Tak Siuman.
Super Spontan diacarakan oleh Adibah Noor dan turut dimeriahkan oleh Harun Salim Bachik sebagai pengulas dengan dibantu oleh Datuk AC Mizal sebagai tetamu undangan.
Amir (Raja Lawak ) pula bertindak sebagai pembantu mereka untuk berinteraksi dengan peserta dan penonton.
Wang kemenangan pasukan Angsa Ganas sebanyak RM5,000 itu disalurkan kepada Pusat Latihan Gurney untuk golongan cacat penglihatan.
Proses pemarkahan berdasarkan 100 peratus undian penonton tetapi pemilihan pemenang mingguan dan penyingkiran berdasarkan kepada suara ahli kumpulan.
Pertandingan ini menawarkan hadiah wang tunai sebanyak RM100,000 dan sebuah kereta Toyota Camry 2.0G.
Super Spontan menemui peminat secara langsung bermula 30 Mac lalu menerusi tiga saluran serentak iaitu Astro Warna (132), Ria (104) dan SingTel Mio TV di Singapura, setiap hari Jumaat pada pukul 10 malam.

Marsha Bimbang Berduet Dengan D.J Dave Versi Baru 'I Will Always Love You'

Marsha dan DJ Dave
PETALING JAYA: Penyanyi dan pelakon Marsha Milan Londoh (Marsha) mengakui dia berasa bimbang untuk berduet dengan Datuk D.J Dave dalam lagu mendiang Whitney Houston, I Will Always Love You yang dirakamkan dalam versi baru bahasa Inggeris dan Hindi.
Bintang berusia 27 tahun itu berkata, lagu itu bakal disampaikan dalam konsert terakhir penyanyi veteran itu, Journey Through Song - Ingin Bersua D.J Dave pada 1 hingga 3 Jun depan di Istana Budaya.
“Saya bimbang untuk menyampaikan versi baru lagu I Will Always Love You itu bersama Datuk kerana liriknya terbahagi kepada bahasa Inggeris dan Hindi.
“Walaupun saya semakin terbiasa dengan lenggok dan sebutan Hindi yang betul selepas beberapa kali menyampaikan lagu itu bersama, terdetik juga kebimbangan jika berlaku kesilapan sebutan pada konsert itu nanti,” katanya ketika ditemui mStar Online, portal berita bahasa Malaysia The Star.
Konsert berkenaan adalah bersempena ulang tahun ke-40 D.J Dave dalam bidang nyanyian.
D.J Dave pula berkata, pemilihan Marsha adalah bagi mewakili penyanyi era 2000 yang berbakat besar dan versatil.
Katanya, pengalaman mereka menyampaikan lagu itu bersama pada beberapa acara pentas sebelum ini memberikan keyakinan untuk dia menyunting Marsha sebagai teman duet.

“Saya pernah berduet dengan beberapa artis lain dalam lagu itu pada persembahan pentas sebelum ini. Pertama kali saya berduet dengan Marsha pula adalah pada acara Miss Earth 2011 di Sabah.
“Sejak itu, saya mula mempelawanya untuk merakamkan lagu itu pada awal tahun ini. Kebetulan pula, Whitney Houston meninggal dunia pada Februari lalu, secara tidak langsung ia menjadi lebih sentimental,” hurainya.
Selain Marsha, konsert mega terakhir penyanyi lagu Ingin Bersua itu turut menampilkan Uji Rashid, Dayang Nurfaizah dan komposer S. Atan selaku pengarah muzik.
Tiket-tiket bagi menyaksikan persembahan ini dijual dengan harga RM53, RM83, RM183, RM253, RM303 dan RM453.
Ia boleh didapati dengan melayari lawan web www.ticket2u.biz atau hubungi 03-41478600 atau 018-3268001.
Para peminat yang membeli tiket-tiket berharga RM183, RM253, RM303 dan RM453 turut berpeluang untuk memenangi tiket penerbangan tajaan AirAsia.
16 pembeli tiket bertuah akan diumumkan pada penghujung konsert bagi ketiga-ketiga malam itu.
Konsert itu mendapat sokongan penaja seperti Celcom, Sogo, Hotel Concorde, AirAsia dan Hard Rock Cafe.

Sunday, May 6, 2012

Ashanthy & Anang Mengaku Sering Berselisih Faham

JAKARTA: Menjelang hari pernikahan pasangan Anang Hermansyah dengan Ashanthy Siddiq pada 12 Mei depan, kedua-dua pasangan itu melalui ujian getir apabila sering berselisih faham.
Ashanthy berkata, sejak dua minggu kebelakangan ini, dia dan bekas suami Krisdayanti itu sering berkelahi kerana berbeza pendapat selain terlalu sensitif.
“Saya dengan Anang selama ini jarang benar untuk bermasam muka. Tapi apabila detik perkahwinan semakin dekat, kami menjadi semakin sensitif,” katanya seperti dilaporkan portal detikhot.com.
Tambah wanita itu, fikiran mereka menjadi stres tatkala membilang hari bahagia yang semakin hampir sehinggakan perkara kecil yang berlaku tidak dapat ditangani dengan sebaik mungkin.
Menurut Ashanthy ibunya banyak memberi nasihat agar tidak terlalu mengikut perasaan kerana pengalaman itu adalah peristiwa biasa bagi mereka yang ingin ke gerbang perkahwinan.
“Saya banyak beristighfar, melakukan solat untuk mengelak macam-macam perasaan yang tidak baik sebelum menjadi suami isteri.
"Malah saya juga ragu-rahu untuk mendirikan rumah tangga,” katanya.

Azza Tidak Terbeban Hantar Suami Pergi Kerja

PETALING JAYA: Pelakon dan penyanyi, Nor Azzarima Zawari atau Azza (Elite) menganggap bukan satu beban apabila terpaksa menghantar suaminya Azlan Zulaily,25, yang bekerja sebagai Pramugara AirAsia ke Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) setiap hari.
Azza berkata, dia tidak berasa susah walaupun perlu berada pada pukul 4 pagi di LCTT kerana dia juga perlu keluar rumah awal untuk ke lokasi penggambaran.
"Bagus juga kena hantar di ke LCCT kerana selepas itu saya boleh terus ke lokasi penggambaran sekiranya jadual memerlukan saya tiba awal di lokasi awal.
"Ia tidak menjadi masalah buat saya malah gembira dapat menghantar suami ke tempat kerja," katanya kepada mStar Online.
Dalam pada itu, Azza berkata, walaupun dia sering ditinggalkan kerana bidang tugas suaminya menuntut pengorbanan itu, Azza berkata, Azlan akan tetap pulang ke rumah apabila habis waktu kerja walaupun kadangkala perlu bertugas untuk penerbangan luar negara.
"Alhamdulillahlah kebanyakan tugasan Azlan adalah untuk penerbangan domestik, jadi dia akan balik ke rumah walaupun sudah lewat,” ujarnya.
Tambah Azza, sebagai suami isteri mereka perlu mempunyai sikap tolak ansur untuk memastikan rumah tangga yang baru dibina itu bertahan sehingga ke akhir hayat.
Sementara itu, Azlan berkata, perkahwinan yang dilaluinya menjadikan dia lebih bertanggungjawab selain berasa bertuah kerana memiliki Azza yang sangat memahami dan banyak bertoleransi terutamanya dalam soal remeh temeh.
"Azza sebenarnya seorang yang kelakar dan suka berterus terang. Itu adalah antara sifatnya yang saya kagumi dan tertarik dengannya," kata Azlan.
Azza, 34 dan Azlan, 25 diijabkabulkan pada 1 April lalu di Bukit Antarabangsa dekat sini.
Dia sebelum ini pernah berkahwin dengan Mohd Ehsan Tun Ahmad Zaidi Adruce pada 14 Februari 2001 di Masjid Kampung Baru, Kuala Lumpur dan berpisah pada tahun 2005.
Hasil perkahwinan pertama itu mereka tidak mendapat cahaya mata sebaliknya Azza memilih untuk memelihara seorang anak angkat iaitu Marissa Janna yang kini berusia tujuh tahun.

Lelaki Muda Bukan Pilihan Cinta Stacy

PETALING JAYA: Penyanyi remaja Stacy meminta agar para peminat tidak menyalahertikan keintimannya dengan anggota kumpuan VIP iaitu Fadlan Hazim Anuwar (Fadlan) dengan menganggap mereka sebagai pasangan kekasih.
Stacy atau nama sebenarnya Stracie Angie Anam, 22, berkata pada hakikatnya mereka hanya akrab sebagai sahabat kerana sudah saling mengenali sejak beberapa tahun lalu.
“Memang saya rapat dengan Fadlan. Secara kebetulan tiga anggota lain kumpulan tersebut iaitu Adam, Marlon dan Yandy berasal dari Sabah, maka sebab itu kami menjadi rapat dan serasi.
“Boleh tanya kepada anggota VIP yang lain kami rapat macam adik-beradik tetapi tidak sampai ke tahap bercinta seperti yang digembar-gemburkan,” katanya kepada mStar Online, baru-baru ini.
Stacy menambah, dakwaan yang mengatakan dia bercinta dengan jejaka berusia 20 tahun itu adalah tidak logik kerana secara peribadinya dia lebih selesa menjalin hubungan dengan lelaki lebih matang.
“Dia terlalu muda untuk saya seperti pangkat adik. Kalau pun saya hendak bercinta, biarlah lelaki itu lebih tua. Paling tidak pun biarlah lebih tua setahun dua daripada saya.
“Terus-terang, saya kurang berminat dengan lelaki yang lebih muda,” jelasnya sambil menolak tuduhan kononnya Fadlan dikatakan punca hubungannya dengan Akim berakhir.
Dalam perkembangan lain, Stacy berkata penglibatan dalam program Mania (Astro Ria) sejak lebih sebulan lalu membantu perkembangan kerjayanya apabila dia berpeluang untuk merakamkan lagu dengan komposer terkenal Indonesia, Ahmad Dhani.
Katanya, lagu duet bersama penyanyi baru Indonesia, Alexa Key berjudul Kimia Di Antara Kita itu sudah dirakamkan di Jakarta, Indonesia pada hujung Mac lalu.
“Lagu itu berentak pertengahan, tidak terlalu rancak atau perlahan. Ia sebuah komposisi yang segar dan berbeza daripada lagu-lagu yang pernah saya rakam sebelum ini.
“Saya difahamkan lagu itu akan dimuatkan dalam projek album khas Ahmad Dhani iaitu Antara Kuala Lumpur dan Jakarta dan akan dipasarkan pada tahun depan,” kongsinya.

Krisdayanti sedut lemak

USAI melahirkan anak perempuan hasil perkahwinan dengan Raul Lemos, Krisdayanti memutuskan untuk menyedut lemak agar tubuhnya kembali seperti dahulu. Perubahan ini bagaimanapun tidak disedari suaminya, Raul.
"Suami saya tidak ada masalah, tetapi dia sempat terperanjat dan tidak menyangka. Dia sebenarnya suka bahagian pinggang saya yang agak besar," akui Krisdayanti yang mesra disapa KD.
Keputusan KD untuk membuat rawatan sedutan lemak dengan cara laser dilakukan demi membahagiakan Raul. Buat KD, wang bukan satu isu besar.
"Kita perlu membelanjakan sedikit wang untuk mendapatkan doktor yang berpengalaman dan bersesuaian. Tapi jangan pula korbankan diri semata-mata mahu murah. Di luar negara (kos pembedahan kosmetik) mahal, di sini (Jakarta) lebih murah," katanya.
Usai menjalani rawatan tersebut, bekas isteri Anang Hermansyah ini masih perlu menjalani proses rawatan yang lain. Meskipun proses rawatan tersebut adalah berbahaya, KD tetap mahu melakukannya demi tampil cantik.

Sukan ekstrem buat Faizal Hussein remaja

GARIS halus pada wajah penunggang basikal downhill mountain itu membentuk satu pandangan yang menyenangkan dengan bicaranya bersulam tawa. Jika tanpa senyuman, ternyata dia masih kuat mengheret wajah misteri Ilham, si pembunuh upahan yang dipotretkan penuh impak dalam Bunohan.
Dialah Faizal Hussein dan pada usia 45 tahun, anak bongsu pasangan pelakon legenda Allahyarham Hussein Abu Hassan dan Mahyon Ismail itu sangat layak bergelar anak wayang. Dia yang mengenal jeritan action! dan cut! sejak berusia lima tahun itu juga masih kekal sebagai hero sepanjang zaman di hati peminatnya.
"Prinsip saya dalam lakonan, hanya satu take untuk setiap shot. Dalam Bunohan juga begitu. Saya dan pengarahnya Dain Said, praktikkan perkara yang sama," kata Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Anugerah Skrin 2003 itu menjelaskan amalan dan misinya setiap kali berada di mana-mana lokasi penggambaran.
Sengaja Sensasi Bintang membawa Faizal ke Kompleks Sukan Lasak, Taman Cabaran di Putrajaya. Idea fotografi berbasikal lasak tempoh hari sebenarnya lahir atas cadangan Faizal sendiri. Buat Sensasi Bintang, ajakan itu adalah satu kejutan memandangkan selama ini tidak pernah ruangan portfolio tampil ekstrem.
Melihat aktiviti berbasikal lasak atau spesifiknya downhill mountain biking yang sudah dua tahun mengisi rutin hobinya, Faizal sengaja diusik soalan nakal. Mengisi ruang santai dengan stail orang muda, adakah itu salah satu caranya mengekalkan jiwa muda?
"Sebenarnya saya sendiri tak pernah berasa tua. Mungkin tahap stamina mulai menurun, tapi saya perlu kekal lasak untuk karier saya juga," katanya.
Tambah Faizal, dia mula menggemari sukan berbasikal ketika berusia 16 tahun sewaktu di Singapura. Waktu itu dia sudah memiliki basikal BMX yang jarang didapati di republik tersebut.
"Saya pernah lompat (melepasi) dua buah kereta. Rasa puas," ujar Faizal yang pernah menjadi duta jenama Shimano.
"Saya ada dua hobi lagi, main paintball dan helikopter kawalan jauh. Saya beli kelengkapan permainan itu setiap kali menyambut hari lahir. Konon-kononnya saya beri hadiah untuk diri sendiri, jadi isteri saya (Suhaila Sulaiman) tak boleh nak kata apa-apa," ujarnya tidak sabar untuk berkongsi hobi dengan anak lelakinya, Fazrick yang baru berusia empat tahun.
Memberi istilah ketagih adrenalin kepada tahap giannya, kata Faizal, ketagihannya terhadap sukan lasak itu tidak ada jadual khusus, tetapi setiap kali didatangi perasaan rindu untuk beraksi, hormonnya tidak menentu selagi tidak dipuaskan.
"Tengok kelapangan juga, kalau tiada jadual penggambaran dan cuaca mengizinkan. Kalau tak berkesempatan naik basikal, saya hanya akan main helikopter kawalan jauh dan bila rasa nak menembak, saya akan keluar main paintball dengan rakan-rakan," katanya yang sanggup berhabis puluhan ribu ringgit untuk setiap hobi.
Martabat diangkat
Sementara menunggu hujan reda, penulis bercerita tentang projek terbaharunya. Faizal menganggap Bunohan sebagai pemulih dan pengangkat martabatnya, dia sendiri berasa impak dan kembali membuka mata banyak pihak.
"Selama ini, ada stesen televisyen yang enggan guna khidmat lakonan saya. Baru-baru ini, situasi itu seperti sudah pulih. Tawaran lakonan juga tidak berhenti, selain drama, filem Sang Pencinta arahan Khir Rahman bakal ke lokasi dalam masa terdekat. Sebuah filem bersama Bade juga memulakan penggambaran apabila usai penggambaran Sang Pencinta," katanya yang bakal muncul dengan drama Diba Benci Abah bersama Ika Farhana dan Eja di Astro tidak lama lagi.
Sebelum ini, lelaki dengan ketinggian 1.8 meter itu pernah diumumkan sebagai taruhan utama kepada tiga buah filem iaitu Khoon Malay, Taiko dan 1957 yang dijanjikan memulakan penggambaran secara berperingkat pada Disember lalu. Malangnya, sehingga hari ini, pihak penerbit masih belum memulakan penggambaran.
Alang-alang bertemu pemilik tubuh, soalan yang sama diusulkan kepada Faizal.
"Memang masa sidang media, pihak penerbit berjanji untuk memulakan penggambaran sekitar Disember tetapi asyik tertunda sehingga hari ini. Saya pula jenis yang tidak suka nak melenting atau melatah. Konsep saya mudah dalam bekerja, agar senang bekerja dengan orang dan begitu juga sebaliknya.
"Saya tetap hormat semangat mereka yang hendak buat filem tapi mereka tiada kemampuan. Memikirkan komitmen terhadap tiga filem berkenaan, banyak juga tawaran filem dan drama telah saya tolak. Kalau ikutkan nak marah, saya boleh marah tapi untuk apa? Bagi saya, istilah marah-marah dah tak ada. Sejak dapat anak, saya memang sudah kurang marah," katanya tetap akan memberi pertimbangan jika pihak terbabit masih mahukan khidmatnya untuk filem yang dijanjikan.

Dingdong cemburukan kekasih

AWALNYA jejaka tinggi lampai ini kelihatan malu-malu. Senyum simpul yang terpancar di wajahnya, sudah cukup untuk menjelaskan bahawa pelakon kacak dari Filipina ini seorang yang merendah diri.
Sejenak kemudian, Dingdong Dantes mulai selesa. Itu penampilan kedua buatnya berdepan media di Kuala Lumpur.
Diajukan soalan sama ada dia benar-benar seorang yang sangat pemalu, dengan yakin Dingdong menjawab: "Tidak, saya bukan pemalu."
Setelah ditebak dengan pelbagai soalan, barulah pemilik nama penuh Jose Sixto Raphael Gonzalez Dantes III melepaskan sifat lahiriahnya. Nyata lelaki berkulit putih kemerah-merahan itu seorang yang peramah dan gemar bergurau.
Kepada peminat yang kurang arif tentangnya, figura berketinggian 180 sentimeter itu sebenarnya sedang mencuri tumpuan peminat di sini setelah muncul menerusi beberapa buah drama termasuk Marimar, Dyesebel dan Stairway To Heaven.
Kejayaan membawa watak dalam drama-drama romantik serta fizikal yang kacak menjadi bonus buat anak kelahiran Quezon City, Filipina itu dipuja di sini.
"Terima kasih buat peminat Malaysia kerana menerima saya. Jujurnya saya terkejut dengan penerimaan ini," ucap Dingdong yang berada di ibu negara selama tiga hari pada minggu lalu.
Dingdong melawat Malaysia buat kali kedua bagi mempromosikan drama bersiri Filipina terbaharu di slot Telenovela TV3 berjudul Endless Love.
Bermain dengan karakter-karakter romantik tidak pernah membuatkan Dingdong, 32, berasa bosan, bahkan kerja itu memberinya kelebihan untuk dikenali ramai.
Sempat bergurau sebelum menyambung perbualan, kata Dingdong, lambakan lakonan drama romantik turut mempengaruhi diri untuk berkarakter romantik walaupun tidak berada di lokasi penggambaran.
"Saya mula berlakon sejak sepuluh tahun lalu, saya sudah biasa dengan genre ini, tetapi tidak pernah bosan. Sebenarnya setiap kisah cinta boleh disampaikan menerusi ribuan cara yang berbeza.
"Di Filipina, drama romantik paling diminati. Sebab itulah warga Filipina romantik orangnya," gurau Dingdong yang disambut gelak ketawa.
Lakonan romantik sudah menjadi asam garamnya, namun Dingdong yang sudah membintangi lebih 50 buah drama dan filem itu belum bersedia untuk duduk di kerusi pengarah.
Dia yang turut muncul dalam filem You To Me Are Everything bagaimanapun berjanji kepada diri sendiri untuk bergelar pengarah setelah puas menimba pengalaman sebagai aktor.
"Mungkin saya akan mengarah dalam tempoh dua atau tiga tahun akan datang. Saya masih menimba pengalaman dalam bidang lakonan kerana banyak lagi yang harus dipelajari.
"Saya percaya, semakin meningkat usia, semakin sesuai untuk menjadi seorang pengarah yang baik kerana telah banyak pengalaman yang ditimba," katanya yang mengidamkan watak sebagai seorang gay suatu masa nanti.
Menerusi drama Endless Love, Dingdong turut bergandingan di samping teman wanitanya, Marian Rivera. Tidak lokek berkongsi kisah peribadi, Dingdong mengakui walaupun hubungannya dengan Marian masih utuh, dia tetap cemburukan Marian jika dia berlakon di samping lelaki lain.
"Saya masih menunggu masa untuk melamar Marian. Dia seorang wanita yang memahami. Kami berkongsi minat menonton wayang dan melancong," cerita Dingdong yang kini sedang menamatkan pengajian ijazahnya dalam bidang Pengurusan Tekno di Universiti West Negros, Bacolod, Filipina.

Friday, May 4, 2012

Era FM Rampas Kedudukan Sebagai Stesen Radio Nombor Satu

PETALING JAYA: Stesen radio Era FM mengungguli keseluruhan jumlah pendengar radio di negara ini apabila muncul sebagai stesen radio nombor satu dengan jumlah pendengar seramai 4.8 juta orang bagi tempoh pengukuran pendengar radio Nielson, liputan pertama 2012.
Era FM merampas kedudukan Sinar FM yang meletakkan stesen itu pada tempat kedua dengan jumlah pendengar seramai 4.23 juta orang.
Tempat ketiga jatuh kepada stesen THR, gabungan siaran Raaga dan Gegar dengan jumlah pendengarnya seramai 3.39 juta.
Stesen radio milik Kumpulan Media Prima Berhad iaitu Hot FM menduduki tangga keempat dengan jumlah pendengar seramai 3.4 juta diikuti tempat kelima milik Suria FM yang hanya meraih 2.8 juta pendengar.
MY FM pula menduduki tempat keenam (2.54 juta pendengar) sementara Hitz FM di kedudukan ke tujuh (2 juta pendengar).
Kajian yang dibuat agensi kaji selidik Nielsen bermula 19 Mac hingga 15 April lalu itu turut memperlihatkan AMP menduduki tempat pertama dalam semua kategori bahasa utama iaitu Era FM (Bahasa Malaysia), Hitz FM (Bahasa Inggeris), MY FM (Bahasa Cina) dan THR Raaga (Bahasa Tamil).
Bagi segmen pagi pula, Riuh Pagi Era bersama Johara (Era FM) merupakan siaran paling popular dengan jumlah pendengar seramai 2.56 juta.
Ia diikuti oleh Sinar Pagi (Sinar FM) yang menduduki tempat kedua dengan pendengarnya seramai 2.46 juta manakala Hot FM Am Krew (Hot FM) jatuh pada tempat ketiga seramai 1.9 juta pendengar.
Sementara itu My FM Breakfast Show (My FM) meraih tempat keempat apabila mempunyai pendengar seramai 1.48 juta manakala Ceria Pagi Suria (Suria FM) di kedudukan kelima dengan capaian pendengar seramai 1.29 juta.
AMP dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini, Jumaat berkata, kekuatan stesen Era FM yang berjaya merampas kembali popularitinya daripada Sinar FM adalah kerana kekuatan segmen Riuh Pagi Era yang menggandingkan pelawak Johan (Raja Lawak) serta Ray dan Haniff.
Selain itu perubahan yang dilakukan oleh Era FM dengan memperbanyakkan lagu di saluran stesen itu antara faktor penarik saluran berkenaan kembali diminati ramai.
Dalam pada itu Suria FM berkata, segmen Ceria Pagi menerusi stesen itu yang menggabungkan Halim Othman, Nabil Ahmad dan Kenchana Devi telah menunjukkan peningkatan pendengar iaitu meningkat sebayak 25 peratus iaitu daripada 1 juta pendengar pada tahun lalu meningkat kepada 1.3 juta pada awal tahun ini.
Berikut ini kedudukan keputusan pengukuran pendengar radio yang dibuat oleh Nielson bagi liputan pertama 2012 untuk kaji selidik bermula 19 Mac 2012 hingga 15 April 2012-05-04
Kedudukan
1. Era FM – 4.8 juta
2. Sinar FM – 4.23 juta
3. THR (Raaga & Gegar) – 3.39 juta
4. Hot FM – 3.4 juta
5. Suria FM - 2.88 Juta
6. MY FM – 2.54 juta
7. Hitz FM - 2 juta

D.J Dave Pilih Dayang Kerana Bakat & Disiplin

PETALING JAYA: Penyanyi legenda Datuk D.J Dave memilih untuk berduet dengan Dayang Nurfaizah kerana sikap positif dan komitmen wanita itu yang disifatkannya sebagai antara penyanyi terbaik di negara ini.
D.J Dave atau nama sebenarnya Irwan Shah Abdullah, berkata berdasarkan pengamatannya selepas beberapa kali berduet dalam persembahan pentas sebelum ini, Dayang mempunyai kualiti seorang bintang yang tidak dimiliki oleh penyanyi-penyanyi wanita lain.
Penyanyi berusia 64 tahun itu memberitahu, dia tidak perlu berfikir dua kali untuk mempelawa Dayang sebagai teman duet dalam lagu Segalanya (duet asal bersama Liza Aziz) pada konsert Journey Through Song - Ingin Bersua D.J Dave pada Jun depan.
“Saya mengagumi vokal Dayang sejak mula mengenalinya beberapa tahun lalu. Standard vokalnya adalah seperti penyanyi antarabangsa dan dia mempunyai penjiwaan yang baik pada lagu-lagu nyanyiannya.
“Apa yang lebih menarik perhatian saya adalah Dayang mempunyai disiplin dan komitmen yang tinggi sebagai seorang penyanyi,” katanya ketika ditemui mStar Online di Menara Star, di sini, Jumaat.
Konsert mega terakhir D.J Dave itu diadakan bersempena meraikan 40 tahun pembabitannya dalam arena nyanyian. Ia bakal berlangsung pada 1 hingga 3 Jun depan di Panggung Sari, Istana Budaya.
Menyambung perbualan, D.J Dave berkata dia semakin berkobar-kobar melakukan persiapan rapi menjelang konsert bersejarah itu.
“Saya sangat teruja menjelang konsert itu. Ia adalah kemuncak kerjaya saya selepas 40 tahun bergelar penyanyi.
“Bagi persiapan sendiri, saya giat menjalankan latihan vokal dan bersenam untuk mengekalkan stamina. Aspek persiapan teknikal, pentas dan lain-lain juga dirancang dengan teliti,” jelasnya.

Zul Huzaimy Mula Rasa Sunyi Selepas Bercerai

PETALING JAYA: Pelakon dan pengarah drama Zul Huzaimy mengakui mula berasa sunyi tanpa kehadiran seorang wanita dalam hidupnya selepas bercerai dengan Nor Dalilah Muhammad, 29, dua tahun lalu.
Zul berkata, dia masih menduda kerana belum menemui calon yang menepati ciri-ciri yang dikehendakinya untuk dijadikan sebagai isteri.
"Baru-baru ini saya ada menelefon ibu di kampung dan memberitahu kepadanya supaya mencari seorang calon isteri untuk saya kerana rasa sunyi tanpa seorang isteri," ujarnya kepada mStar Online.
Bagaimanapun kata Zul, keadaan itu telah membangkitkan semangat dirinya untuk memberikan tumpuan kepada kerjaya dan penulisan skrip untuk drama dan filem.
Dia juga sering menggunakan masa terluang untuk menghasilkan skrip dan memberitahu setakat ini telah beberapa hasil tulisannya itu telah diterjemahkan sebagai drama di televisyen.
"Menulis skrip memberikan satu kepuasan berbeza kepada saya kerana tanpa disedari imaginasi dalam kepala saya dapat diterjemahkan dalam bentuk skrip. Kadang kala saya sendiri terkejut dengan apa yang telah saya buat," katanya.
Dalam pada itu, bercerita mengenai kerjaya sebagai pengarah drama, Zul memberitahu dia semakin selesa memegang peranan tersebut dan seronok dapat melakukannya.
Namun lakonan tetap menjadi keutamaannya walaupun dia kini banyak duduk di kerusi pengarah.
"Alhamdulillahlah syarikat produksi percaya dengan bakat saya sebagai penulis skrip dan pengarah. Saya sejujurnya rasa puas dapat mengarah kerana sebagai seorang pelakon banyak perkara saya boleh luahkan pelbagai perkara," katanya.
Sementara itu, bercakap mengenai buah tangan terbarunya iaitu drama bersiri Seindah Sakura lakonan Fahrin Ahmad dan Fasha Sandha, Zul berkata ia adalah drama bersiri pertama arahannya dan mengakui sedikit gusar kerana bimbang tidak dapat memenuhi kehendak penerbit dan penonton.
Zul bagaimanapun berkata, drama yang diadaptasi daripada sebuah novel daripada nama sama itu mempunyai kekuatan dari jalan cerita dan skrip yang baik hasil tulisan Wan Mahani.
"Visual yang terhasil datang dengan sendiri berdasarkan skrip dan jalan cerita yang kuat. Ia benar telah meninggalkan kesan kepada diri saya sebagai pengarah," katanya.
Tambah Zul, kesungguhan pelakon dalam menjayakan drama itu juga cukup mengagumkan dan sikap profesional mereka telah memberikan impak kepada penghasilan drama tersebut.
Seindah Sakura turut dijayakan oleh Datuk Eizlan Yusof, Eryna, Fimie Don dan Ruminah Sidek bakal menemui penonton bermula 7 Mei ini setiap hari Isnin hingga Khamis pada pukul 7 malam di slot Akasia TV3.

Awal & Scha Bergelar Suami Isteri Dengan Sekali Lafaz

PUTRAJAYA: Dengan sekali lafaz, pasangan selebriti Ahmad Awaluddin Ashaari (Awal), 30 dan Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir Al-Yahya (Scha), 29 selamat diijabkabulkan pada Jumaat, malam.

Majlis pernikahan mereka diadakan di Hotel Pullman Lakeside di sini, selepas solat Isyak kira-kira pukul 9.15 malam.

Acara dimulakan dengan upacara berbalas pantun mengikut adat tradisi orang Melayu lama oleh kedua-dua belah pihak.

Pasangan tersebut diijabkabulkan sendiri oleh bapa Scha iaitu Syed Mahadzir Al-Yahya dengan disaksikan oleh Pegawai Agama, Jabatan Wilayah Agama Islam (JAWI) Putrajaya, Mohd Salman Idrus.

Majlis pernikahan kedua-dua mempelai dihadiri kira-kira 250 orang jemputan yang terdiri daripada kaum keluarga rapat pengantin dan wakil media.

Pengantin perempuan menerima RM2,050 sebagai mas kahwin sementara wang hantaran dirahsiakan jumlahnya daripada pengetahuan umum.

Dalam pada itu, pihak perempuan menerima tujuh dulang hantaran dan dibalas sembilan dulang.
Selain set barang kemas dari jenama Lazard Diamonds, antara barang hantaran lain yang diberikan Awal kepada Scha termasuklah sirih junjung dan bunga rampai, senaskhah Al-Quran, sehelai pakaian, kasut jenama Christian Louboution dan beg tangan jenama Dior, kurma dan kek.

Manakala Scha membalas sirih junjung dan bunga rampai, senaskhah Al-Quran, sebuah Mac Book, dompet jenama Bottega Veneta, kasut Hermes, seutas jam tangan Cartier, sehelai baju Melayu, coklat dan kek.
Scha dan Awal tampak anggun dengan mengenakan busana baju kurung manakala Awal segak berbaju Melayu dari rona sedondon iaitu putih rekaan Saiful Baharim
Majlis resepsi perkahwinan mereka akan diadakan pada Ahad di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya.

The Legendary Concert 2012 serang Kota Kinabalu

HARI ini, masyarakat di Sabah akan menerima kehadiran empat orang legenda muzik tanah air untuk mengisi dahaga hiburan kepada penduduk di negeri tersebut, khususnya di Kota Kinabalu.
Mereka iaitu Datuk Sheila Majid, Amy Search, Jamal Abdillah dan Zainal Abidin akan menghiburkan peminat mereka dalam siri The Legendary Concert 2012 - Dulu, Kini Dan Selamanya di Kota Kinabalu bermula pukul 9 malam ini.
Menurut Pengarah Urusan Afro Inang Worldwide, Angelina Asmawi, The Legendary Concert 2012 - Dulu, Kini Dan Selamanya yang dianjurkan bersama Research Venture Lab itu mendapat sambutan yang cukup menggalakkan.
“Kalau melihat penjualan tiket untuk konsert di Kota Kinabalu, jualannya sangat memberangsangkan terutama menerusi tempahan. Walaupun konsert ini akan berlangsung di lima venue, tetapi kami lebih fokus kepada jualan tiket bagi konsert yang pertama.
“Boleh dikatakan peminat yang akan menonton konsert ini bukan dari Sabah sahaja, malah kami turut menerima tempahan dari Brunei. Apa yang kami tahu ada ejen di negara tersebut yang menjual tiket konsert beserta tiket kapal terbang menerusi pakej,” jelasnya ketika ditemui baru-baru ini.
Menurutnya, tiket-tiket untuk menyaksikan konsert berkenaan dijual dengan harga RM600, RM300, RM200 dan RM100. Ujarnya juga, tiket-tiket untuk semua venue konsert iaitu di Pulau Pinang (19 Mei), Johor Bahru (26 Mei), Kuching (23 Jun) dan Kuala Lumpur (30 Jun) sudah mula dijual dan promosi giat dijalankan di radio.
“Buat masa ini kami akan memberikan tumpuan terhadap konsert yang akan berlangsung di Kota Kinabalu terlebih dahulu. Saya yakin konsert ini mendapat sambutan hangat dan dinantikan ramai peminat kerana ia menampilkan empat orang penyanyi bertaraf legenda,” ujarnya lagi.
Sementara itu, Amy Search yang berkesempatan hadir ke Kota Kinabalu dan Tawau, dua minggu lalu untuk mempromosikan konsert tersebut berharap konsert yang membariskan empat nama besar dalam industri hiburan itu akan mendapat sambutan baik.
Malah melalui respons yang diperoleh sewaktu beliau melakukan promosi, ramai peminat yang tidak sabar untuk menyaksikan mereka beraksi memandangkan Amy, Sheila Majid, Zainal Abidin dan Jamal Abdillah tidak pernah bergabung dalam sebuah konsert sebelum ini.
“Kami mahu memberi hiburan yang terbaik buat peminat di Sabah,” ujar Amy yang memberitahu setiap penyanyi akan tampil untuk durasi 40 minit dalam setiap slot persembahan mereka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More